help_outline settings
بهترین دوربین‌ها برای شروع عکاسی
avatar
از طرف : عکاسخانه Admin-Akaskhane@

این مقاله در تاریخ 27 شهریور 1401 ساعت 01:55 منتشر شده است

بهترین دوربین‌ها برای شروع عکاسی

هر کسی که تازه عکاسی را شروع کرده و در حال یادگیری عکاسی است به دوربینی نیاز دارد که کار با آن به‌قدر کافی ساده و در عین حال قابلیت تعویض لنز و قیمت مناسبی هم داشته باشد! در این مقاله پنج دوربین عکاسی مناسب برای شروع عکاسی را معرفی خواهیم کرد.

اگر تصمیم گرفته‌اید که وارد مسیر خلاقیت خودتان بشوید اما نمی‌خواهید تا زمان اطمینان از این که آیا عکاسی مناسب شما هست یا نه پول زیادی خرج دوربین و تجهیزات کنید، نگران نباشید. به این فکر نکنید که شاید دوربین‌های ارزان‌تر تک‌لنزانعکاسی (DSLR) یا بدون آینه (mirrorless) به‌قدر کافی خوب نیستند، آنها از همه نظر از گوشی‌های هوشمند و دوربین‌های بدون لنز پیشرفته‌تر هستند. از قابلیت‌های این دوربین‌ها شگفت‌زده خواهید شد!

مهمترین نکته این است که یک دوربین تک‌لنزانعکاسی یا بدون آینه داشته باشید. با آن که شاید این دوربین‌ها پیچیده‌تر به نظر برسند، اما راستش این گونه نیست. در واقع، دوربین‌های با قابلیت تعویض لنز مثل کلیدی هستند که با آن می‌توان هر دری در عکاسی را باز کرد.

بنابراین، پس از خرید دوربین باید به فکر لنز باشید!

دوربین‌های تک‌لنزانعکاسی یا بدون آینه را معمولاً هم می‌توان به‌صورت بدنه بدون لنز خرید هم به‌صورت بدنه با لنز کیت. مسلماً خرید بدنه خالی گزینه‌ی ارزان‌تری است، اما بگذارید بگویم که به صرفه‌جویی‌اش نمی‌ارزد، مگر این که از قبل لنز داشته باشید. همیشه خرید جداگانه‌ی لنز در مقایسه با خرید کیت گران‌تر تمام می‌شود. معمولاً، لنز کیت دارای قابلیت زوم ۳ برابری یا نزدیک به آن است، که برای شروع کار خوب است.

در ادامه فهرست بهترین دوربین‌ها برای شروع عکاسی را معرفی می‌کنیم. در میان آنها هم دوربین‌های تک‌لنزانعکاسی حضور دارند و هم دوربین‌های بدون آینه (میرورلس)، و نیز دوربین‌هایی که علاوه بر عکاسی می‌توان با آنها خیلی خوب فیلمبرداری کرد. در حال حاضر بسیاری از دوربین‌های سطح مبتدی قابلیت ضبط ویدئو با کیفیت ۴K را دارند.

 

۱. CANON EOS 250D

البته که می‌توانید کانن‌های ارزان‌تر از این هم پیدا کنید، اما این دوربین با فاصله‌ی زیاد بهترین‌شان است، به‌خاطر امکانات، کارایی و قیمت.

مشخصات:

نوع دوربین: DSLR

حسگر: APS-C

قدرت تفکیک عکس: ۲۴.۱ مگاپیکسل

مانت لنز: Canon EF-S

صفحه نمایشگر: ۳ اینچی، با قابلیت تغییر زاویه، ۱.۰۴۰.۰۰۰ نقطه‌ای

حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۵ فریم بر ثانیه

حداکثر رزولوشن ویدئو: ۴K UHD 25p

نکات مثبت:

  • سبکی و سادگی کار با دوربین
  • تصویربرداری لایو ویو عالی

نکات منفی:

  • اندازه بزرگتر در مقایسه با دوربین‌های بدون آینه هم‌رده
  • تعداد کمتر نقاط فوکوس خودکار

این دوربین ارزان‌ترین گزینه برای خرید دوربین تک‌لنزانعکاسی دیجیتال نیست، اما ارزشش را دارد که برای داشتن ویژگی‌های بهتر کمی پول بیشتری بپردازید، و این بهترین مثال است. دوربین EOS 250D (که آن را با نام‌های EOS Rebel SL3 و EOS 200D Mark II هم می‌شناسند) مجهز به بهترین حسگر APS-C شرکت کانن است با قدرت تفکیک ۲۴.۱ مگاپیکسل و تصویربرداری لایو ویو عالی، به‌لطف صفحه لمسی روان و فوکوس خودکار سریع Dual Pixel CMOS AF کانن.

در واقع، به نظر ما این یکی از معدود دوربین‌های تک‌لنزانعکاسی دیجیتال است که در آن عکاسی از طریق صفحه‌ی نمایشگر کاملاً بهتر از استفاده از منظره‌یاب است. کانن همچنین قابلیت فیلمبرداری ۴K را در یکی از کوچکترین بدنه‌های DSLR قرار داده است، اما با وجود آن که شاید این همان کیفیت ویدئویی باشد که به دنبالش هستید، یکی از رقبای بدون آینه‌ی این دوربین در این زمینه احتمالاً می‌تواند عملکرد بهتری داشته باشد.

لنز کیت پیشنهادی: Canon EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM

 

۲. FUJIFILM X-T200

ما فوجی‌فیلم X-T200 را به‌خاطر طراحی تمیز و کلاسیک و صفحه نمایشگر بزرگ ۳.۵ اینچی‌اش که قابلیت تغییر زاویه دارد دوست داریم.

مشخصات:

نوع دوربین: بدون آینه

حسگر: APS-C

قدرت تفکیک عکس: ۲۴.۲ مگاپیکسل

مانت لنز: Fujifilm X

صفحه نمایشگر: ۳.۵ اینچی، با قابلیت تغییر زاویه، ۲.۷۶۰.۰۰۰ نقطه‌ای

منظره‌یاب: الکترونیکی، ۲.۳۶۰.۰۰۰ نقطه‌ای

حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۸ فریم بر ثانیه

حداکثر رزولوشن ویدئو: ۴K

رده: مبتدی، میانه

نکات مثبت:

  • صفحه نمایشگر بزرگ ۳.۵ اینچی با قابلیت تغییر زاویه و صفحه لمسی
  • امکانات خوب ویدئو ۴K
  • طراحی تمیز و سبک

نکات منفی:

  • کنترل‌های بیرونی ساده‌شده
  • استفاده از حسگر CMOS به‌جای X-Trans
  • کمیاب

فوجی فیلم XT200 دوربین سبک و جمع‌وجوری است، اما ظاهر و حسی شبیه دوربین‌های فیلمی تک‌لنزانعکاسی قدیمی دارد. مهمتر این که، X-T200 دارای یک صفحه نمایشگر تاچ اسکرین بزرگ جدید ۳.۵ اینچی با قابلیت تغییر موقعیت به زوایای مختلف است که قدرت تفکیک (رزولوشن) آن دو برابر بیشتر از اغلب رقیب‌هایش است و نسبت اندازه‌اش بسیار مناسب ویدئو است.

این دوربین همچنین مجهز به یک منظره‌یاب الکترونیکی است و می‌تواند ویدئو ۴K و عکس‌های ۲۴ مگاپیکسلی ضبط کند. لنز کیت ۱۵-۴۵ میلی‌متری آن الکتریکی است و شاید در نگاه اول با آن ارتباط برقرار نکنید، اما به‌مرور زمان از آن خوش‌تان می‌آید. این لنز اندازه‌ی واقعاً جمع‌وجوری دارد و نسبت به بیشتر لنزهای کیت زاویه‌ی دید بسیار بیشتری ارائه می‌دهد که آن را گزینه‌ی ایده‌آلی برای عکاسی در فضاهای داخلی و چشم‌اندازه‌های بزرگ می‌کند. وقتی X-T200 به بازار آمد عاشقش شدیم، و هنوز هم عاشقش هستیم، اما ظاهراً همه‌گیری کرونا باعث کمبود این دوربین در انبارها شده و در حال حاضر سخت‌تر می‌توان این دوربین را پیدا کرد.

لنز کیت پیشنهادی: Fujinon XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ

 

۳. NIKON D3500

دوربین تک‌لنزانعکاسی کلاسیک سطح مبتدی نیکون مدت‌هاست که دوربین محبوب ماست، اما همیشه راحت پیدا نمی‌شود!

مشخصات:

نوع دوربین: DSLR

حسگر: APS-C

قدرت تفکیک عکس: ۲۴.۲ مگاپیکسل

مانت لنز: Nikon F (DX)

صفحه نمایشگر: ۳ اینچی، ۹۲۱.۰۰۰ نقطه‌ای

حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۵ فریم بر ثانیه

حداکثر رزولوشن ویدئو: ۱۰۸۰p (Full HD)

رده: مبتدی

نکات مثبت:

  • حالت تصویربرداری تعاملی «Guide»
  • کارایی خوب؛ خوش دست

نکات منفی:

  • کنترل‌های نسبتاً ابتدایی
  • نمایشگر LCD قابلیت تغییر زاویه و صفحه‌ی لمسی ندارد

اگر نگران پیچیده بودن دوربین‌های تک لنز انعکاسی هستید، دوربین نیکون D3500 با حالت عکاسی فوق‌العاده‌ی «Guide» که نوعی راهنمای تعاملی برای عکاسی و آشنایی با تنظیمات دوربین است، این مشکل را حل کرده. کنترل‌های D3500 سرراست و ساده هستند. قیمت این دوربین خبر از نبود بعضی از ویژگی‌های پیشرفته‌تر در این دوربین می‌دهد. به‌عنوان مثال، امکان شخصی‌سازی تنظیمات دوربین، آن طور که در تمامی تک‌لنزانعکاسی‌های دیگر نیکون می‌بینیم در این دوربین وجود ندارد.

فوکوس خودکار در حالت لایو ویو و حالت‌های فیلمبرداری در این دوربین تا حدی کند است، اگرچه لنز Nikon AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR سرعتش را بالاتر می‌برد و بهترین لنز کیت است. روی هم رفته، کیفیت تصویر و کارایی نیکون D3500 برای این قیمت فوق‌العاده خوب است و سرعت عکاسی ۵ فریم بر ثانیه در یک دوربین رده مبتدی DSLR بسیار سریع است. همچنین به سایر لنزهای متعدد نیکون برای این سیستم تک‌لنزانعکاسی هم نگاهی داشته باشید.

لنز کیت پیشنهادی: Nikon AF-P DX 18-55mm f/3.5-5.6G VR

 

۴. OLYMPUS OM-D E-M10 MARK IV

یک دوربین مبتدی عالی با سبکی خاص. این دوربین همچنین بسیار جمع‌وجور است، به‌ویژه با لنز کیت ۴۲ – ۱۴ میلی‌متری.

مشخصات:

نوع دوربین: بدون آینه

حسگر: Micro Four Thirds

قدرت تفکیک عکس: ۲۰.۳ مگاپیکسل

مانت لنز: MFT

صفحه نمایشگر: ۳ اینچی، با قابلیت تغییر زاویه ۱۸۰ درجه‌ای، ۱.۰۳۷.۰۰۰ نقطه‌ای

منظره‌یاب: الکترونیکی، ۲.۳۶۰.۰۰۰ نقطه‌ای

حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۸.۷ فریم بر ثانیه

حداکثر رزولوشن ویدئو: ۴K UHD

رده: مبتدی، میانه

نکات مثبت:

  • جدیدترین حسگر ۲۰ مگاپیکسلی
  • لرزشگیر پنج‌محوره درون دوربین

نکات منفی:

  • حسگر MFT کوچکتر از حسگر APS-C است
  • ساخت پلاستیکی

دوربین الیمپوس OM-D E-M10 Mark IV با حسگر جدید ۲۰ مگاپیکسلی، بهبود لرزشگیر تصویر درون‌دوربینی و نمایشگری که قابلیت جابه‌جایی ۱۸۰ درجه‌ای دارد، حرف زیادی برای گفتن دارد. این دوربین با قابلیت ضبط ویدئو ۴K و سبک جذابی که Mark III را برای مصرف‌کنندگان جذاب کرده، انتخاب مناسبی برای هر کسی است که به دنبال یک دوربین سطح مبتدی و همه‌کاره می‌گردد.

این یکی از محبوب‌ترین دوربین‌های بسیار کوچک ماست: به‌قدری کوچک که بتوان آن را با خود همه جا برد، و بسیار قوی‌تر از آنچه که به نظر می‌رسد. دوربین OM-D E-M10 Mark IV از آن دسته دوربین‌هایی است که می‌تواند برای مدت زمانی طولانی با شما بماند.

لنز کیت پیشنهادی: Olympus M.Zuiko Digital ED 14-42mm f/3.5-5.6 EZ

 

۵. SONY ZV-E10

یک دوربین عالی برای شروع کار ولاگرها—حتی یک صداگیر باد برای فیلمبرداری در فضای خارجی دارد

مشخصات:

نوع دوربین: بدون آینه

حسگر: APS-C

قدرت تفکیک عکس: ۲۴.۲ مگاپیکسل

مانت لنز: Sony E mount

صفحه نمایشگر: با قابلیت تغییر به زوایای مختلف

منظره‌یاب: ندارد

حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۱۱ فریم بر ثانیه برای ۱۱۶ عکس

حداکثر رزولوشن ویدئو: ۴K 30p

رده: افراد علاقه‌مند

نکات مثبت:

  • قابلیت‌ها و عملکرد فوکوس خودکار
  • صفحه نمایشگر با قابلیت تغییر به زوایای مختلف
  • صداگیر باد برای ضبط ویدئو

نکات منفی:

  • نداشتن لرزشگیر درون‌دوربینی
  • نداشتن منظره‌یاب

اگر نیمی از علاقه‌تان به عکاسی و نیمی دیگر به ویدئو است، بنابراین دوربین ویدئوبلاگری مثل سونی ZV-E10 انتخابی عالی برای شما خواهد بود. در این دوربین با نبود منظره‌یاب الکترونیکی کمی از جنبه‌ی عکاسی کم شده، اما در عوض ویژگی‌هایی برای ضبط ویدئو به آن اضافه شده است، از جمله ضبط ویدئو ۴K و صفحه نمایشگر چرخان با قابلیت تغییر به تمام زوایا. این دوربین همچنین دارای یک میکروفون داخلی بزرگ و باکیفیت (به‌همراه صداگیر باد)، فوکوس خودکار فوق‌العاده‌ی سونی، و قیمتی جذاب است.

حیف که لرزشگیر تصویر درون‌دوربینی و صفحه نمایشگر لمسی (شاید یک حذف چشمگیر برای یک دوربین ویدئوبلاگری) در این دوربین وجود ندارد، اما برای کسانی که تازه کار ویدئو را شروع کرده‌اند، بعید است که این یک اشکال بزرگ به حساب بیاید. نکته‌ی مهم این است که در این دوربین مانت E سونی به کار رفته، بنابراین با آن می‌توان به تعداد زیادی از لنزهای سونی و برندهای مستقل دسترسی داشت.

لنز کیت پیشنهادی: Sony E 16-50mm f/3.5-5.6 power zoom

برای پیوستن به مکالمه ثبت نام کنید
با ورود یا ثبت نام ، نظرات خود را برای مقاله "بهترین دوربین‌ها برای شروع عکاسی" اضافه کنید.
ورود به حساب کاربری ثبت نام کنید